Wat een fantastisch bijgerecht: zure salade met bloemkool en granaatappel! Rauwe bloemkool heeft een lichte smaak en knapperige structuur. Een goede vervanger voor couscous of bulgur, en daarom zeer geschikt voor een koolhydraatarm dieet. De zoete granaatappelpitjes passen perfect in deze salade.
Als bijgerecht zou je lamsballetjes met feta en knoflook kunnen serveren. Of maak er één groot feest van en zet verschillende salades en gegrilde groenten op tafel. Een heerlijke tajine met lamsvlees en dadels zal ook niet misstaan naast deze salade. Heb jij nog andere suggesties voor bijgerechten? Laat ze dan vooral achter in de comments onderaan deze pagina!

Zure salade met bloemkool en granaatappel
Equipment
- rasp
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 2 citroenen
- half sjalotje
- handje peterselie
- 100 gram feta
- handje dille
- halve granaatappel
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Rasp de bloemkool roosjes met de grote kans van de rasp.
- Pers de citroenen uit en snijd de overige ingrediënten fijn en klein. Voeg alles bij elkaar en eten maar!