Ga terug
5 van 1 stem

Milde rode curry met kabeljauw

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min

Equipment

  • ovenschaal
  • oven

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde rode ui
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 pakje rode curry van Conimex (95 gram)
  • 1 el vissaus
  • 250 gram sperziebonen
  • 100 ml water
  • 2 kabeljauwhaasjes eventueel met groene kruiden
  • rijst

Topping

  • 2 stengels lente-ui
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook in wat olijfolie en voeg vervolgens de rode curry, het water, de vissaus en de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
  • Dop de boontjes en kook ze mee in het kokosmelkmengsel.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten vervolgens toe aan het kokosmelkmengsel.
  • Doe de groenten in kokosmelk in een ovenschaal en zet voor 15 minuten in de oven op 200 graden.
  • Smeer de kabeljauw in met wat olijfolie (mocht je kabeljauw hebben gekocht met groene kruiden, dan is dit niet nodig). Haal na 15 minuten de ovenschaal uit de oven en leg de kabeljauwhaasjes bovenop. Zet de ovenschaal wéér 15 minuten in de oven op 200 graden. Dit is ook het moment om alvast de rijst te koken!
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de groenten en kabeljauw over 2 borden. Top af met wat lente-ui, limoensap en geroosterde sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Gang: Diner
Keuken: Oosters
Trefwoord: gegrilde groenten, gezond, ovenschotel, vis