Ga terug

Pasta alla puttanesca

Porties 2 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 el gesneden ansjovis
  • 2 knoflooktenen
  • 2 tl kappertjes
  • 2 tl gesneden zwarte olijven
  • 400 gram gepelde tomaten 1 blik
  • 145 gram tonijn in olijfolie 1 blikje
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • handje verse peterselie
  • snuf chilivlokken
  • spaghetti

Instructies

  • Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de ansjovis en olijven in kleine stukjes.
  • Bak de ui, knoflook, ansjovis, olijven en kappertjes 3-5 minuten in een scheut (olijf)olie.
  • Voeg de gepelde tomaten toe. Plet de tomaten zodat er een saus ontstaat.
  • Kook intussen de spaghetti beetgaar in een pan ruim gezouten water.
  • Voeg de (uitgelekte) tonijn, peterselie en geraspte kaas toe aan de tomatensaus. Kruid met wat chilivlokken.
  • Giet de spaghetti af en roer de spaghetti door de saus. Laat nog 2 minuten koken en eten maar!
Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Trefwoord: diner, Italiaans, pasta, spaghetti, vis