Wie kent ze niet: wentelteefjes. Maar ken je ook wentelteefjes van suikerbrood? Ren dan nu naar de winkel en haal de ingrediënten in huis, want dit wil je! Wentelteefjes van suikerbrood zijn naar mijn mening nog lekkerder. Gebruik dan vooral dikke plakken om er optimaal van te kunnen genieten.
Waar komen wentelteefjes eigenlijk vandaan? Friese moeders kregen na de bevalling van een meisje een Fries suikerbrood cadeau om aan te sterken vanwege de helende werking van kaneel en gember. Een goed excuus om deze wentelteefjes te gaan maken, aansterken dus! 😉
Ik serveer de wentelteefjes met kiwi en wat poedersuiker, maar in principe is al het fruit mogelijk en lekker. Probeer eens de combinatie bosbessen en banaan, of ga voor mooie aardbeien in hartjes en serveer ze op Valentijnsdag. Dan weet ik zeker dat je die knapperd zo aan de haak slaat (hint, hint, hint). En mocht je zo moedig zijn om ook het suikerbrood zelf te maken, dan kan ik je het recept van Rutger Bakt aanraden. Dan moet alles goedkomen!

Wentelteefjes van suikerbrood
Ingrediënten
- 4 plakken Fries suikerbrood
- 1 ei
- 100 ml melk
- 2 tl kaneel
- klontje roomboter
- gesneden fruit (kiwi, aardbei, blauwe bessen of banaan)
- poedersuiker
Instructies
- Meng de melk met het ei en de kaneel in een diep bord of kommetje
- Smelt een klontje roomboter in de pan
- Dip de sneetjes suikerbrood in het melk-ei mengsel (niet te lang, anders worden ze te sompig)
- Bak de wentelteefjes in een pan. Bak ze 2 minuten per kant.
- Serveer de wentelteefjes met gesneden vers fruit en wat poedersuiker. Eet smakelijk!
Ben je de zoetigheid nog niet zat? Maak dan ook eens deze heerlijke gezonde banaan-havermout pannenkoeken of deze fluffy American pancakes. Dan kan jouw dag in ieder geval niet meer stuk! 🙂