Vegetarische pasta met Paturain

867

Deze vegetarische pasta met Paturain is uitermate geschikt voor een doordeweekse dag. Een heerlijke en makkelijke maaltijd met genoeg groenten. Trouwens.. wie houdt er nu niet van Paturain? Wanneer ik aan deze kruidige roomkaas denk zie ik mezelf al aan een rivier liggen in Zuid-Frankrijk met een baguette met Paturain.

Deze kruidige roomkaas is heerlijk in combinatie met groenten en pasta. Het is een simpel recept, met simpele ingrediënten maar toch boordevol smaak. De pijnboompitjes maken het wat mij betreft echt af. Om de smaak van de pijnboompitten zo optimaal te benutten is het van belang dat je ze áltijd even roostert in een pan!

Wist jij dat pijnboompitten enorm veel goede voedingsstoffen bevatten? Deze kleine pitjes zitten boordevol vitaminen en mineralen. Hier vind je meer informatie over de gezondheidsvoordelen van pijnboompitten. Let wel goed op als je wilt afvallen, pijnboompitten zijn namelijk erg calorierijk (188 kcal per 28 gram).

Vegetarische pasta met Paturain

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram penne
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 150 gram spinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 tl Mediterraanse kruiden
  • 200 gram Paturain of Boursin
  • handje pijnboompitten
  • zout en peper

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg wat zout toe en doe de pasta in de pan. De penne is na 10-12 minuten koken gaar.
  • Snipper de ui, snijd of pers de knoflook en snijd de courgette in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en courgette ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de spinazie, de (hele) cherrytomaatjes, de Mediterraanse kruiden en een snuf peper en zout toe aan de pan met de andere groenten.
  • Nu komt het lekkerste! Leg de Paturain in het midden van de groenten en roer zachtjes zodat de Paturain smelt.
  • Rooster de pijnboompitjes in een andere koekenpan. Let op: ze verbranden snel!
  • Giet de pasta af (bewaar wat pastawater als je de pasta later weer wilt opwarmen). Roer de penne door de groenten en de Paturain.
  • Serveer de pasta met de geroosterde pijnboompitjes en genieten maar!
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: gegrilde groenten, pasta, roomkaas, vegetarisch

Nog een handige tip: heb je een portie over en wil je deze de volgende dag opwarmen? Doe de pasta dan in een pan samen met wat pastawater (of normaal water). Zo maak je jouw pasta weer heerlijk romig!

Naast een pasta met Paturain heb ik ook een heerlijke tagliatelle met Boursin op de blog staan. Bekijk het recept van deze pasta hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2023. All rights reserved.
Close