Vegan milde curry met bloemkool, spinazie en paprika

362

Een warme curry gaat er in de winter altijd in! Deze vegan milde curry met bloemkool, spinazie en paprika is het ultieme comfortfood voor een koude dag. Daarnaast bevat deze heerlijke curry genoeg verschillende groenten zoals bloemkool, spinazie, paprika, courgette en kastanjechampignons.

Dit recept leent zich trouwens perfect voor restjesdag. Mocht je bijvoorbeeld geen courgette in huis hebben maar nog wel wat aubergine of bijvoorbeeld wortelen? Gebruik dan zeker deze groenten en de curry zal nog steeds verrukkelijk smaken!

En mocht je meer eiwitten willen innemen voeg dan vooral wat tofu, kipfilet of kikkererwten toe. Zo zie je maar, met dit recept kun je alle kanten op. Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete ingrediënten zijn in een curry. Laat het hieronder even weten! 🙂

Ik gebruik in dit recept deze curry van Patak‘s. je kunt uiteraard ook zelf een currypasta maken, maar dat kost wel iets meer tijd. Ik ben zelf tevreden over de ingrediënten en voedingswaarden van dit product, en gebruik daarom de kant-en-klare currypasta zodat het eten snel op tafel staat.

Vegan milde curry met bloemkool, spinazie en paprika

Porties 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram kastanjechampignons
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 potje Patak's Original Mild Curry Kruidenpasta 165g
  • 2 handjes spinazie
  • halve bloemkool
  • 1 witte ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode paprika
  • 2 cm verse gember
  • 5 tomaten
  • handje verse koriander
  • rijst voor 6 personen 75-100 gr p.p.
  • halve courgette

Instructies

  • Verwarm wat olijfolie of zonnebloemolie in een pan.
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook 2 tot 3 minuten in de olie.
  • Snijd de gember, paprika, bloemkool en courgette in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Voeg de gesneden groenten toe aan de knoflook en ui en bak 6-8 minuten.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes. Voeg de tomaten, de kokosmelk en de currypasta toe aan de groenten in de pan. Roer alles goed door.
  • Snijd de koriander grof en voeg dit samen met de handjes spinazie toe aan de curry. Doe de deksel op de pan en laat alles nog even pruttelen. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe (en eventueel cayennepeper of chilivlokken voor extra pit).
  • Kook ondertussen de rijst gaar. Tip: was de rijst goed en zorg ervoor dat de rijst ter hoogte van één vingerkootje onder water staat. Wanneer de rijst al het water heeft opgenomen is deze perfect gaar!
  • Serveer de curry met wat rijst, koriander en eventueel wat komkommer. Enjoy!
Gang: Diner
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, diner, gezond, veganistisch

En mocht je deze vegan milde curry met bloemkool, spinazie en paprika hebben uitgeprobeerd, maak dan ook eens deze milde rode curry met kabeljauw. Dit recept is niet vegan vanwege de vis, maar wel een énorme aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2023. All rights reserved.
Close