De klassieker met een twist: tiramisu met Limoncello. Wat een fantastische smakencombinatie, het frisse, romige en zurige vormen een zomers geheel. De credits van dit recept gaan naar Il Tartufo in Delft. Mocht je hen nog niet kennen, kijk dan vooral even op hun Instagram of TikTok-account voor de lekkerste Italiaanse recepten.
Ik ben echt verslaafd aan tiramisu. De klassieker valt altijd in de smaak, en is zo makkelijk te maken. Net als dit recept! Ik heb deze tiramisu zelfs in mijn lunchpauze gemaakt (lang leve thuiswerken!) en vervolgens een paar uur in de koelkast laten staan. Stiekem is het de dag erna nóg lekkerder!

Tiramisu met Limoncello
Equipment
- ovenschaal
- handmixer
- twee beslagkommen
Ingrediënten
- 500 gram mascarpone
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 5 eieren
- snuf zeezout
- geraspte schil van een halve citroen
- sap van 1 citroen
- 1 shot Limoncello
- flesje Limonata van San Pellegrino 200 ml
- 350 gram lange vingers of Italiaanse savoiardi
- handje pistachenoten
Instructies
- Scheid het eigeel van het eiwit en doe dit in twee verschillende kommen.
- Voeg een snuf zeezout bij het eiwit toe.
- Voeg de fijne kristalsuiker toe bij het eigeel, samen met de geraspte schil van een halve citroen.
- Klop het eiwit op met een handmixer totdat het stijf wordt.
- Meng het eigeel en de suiker tot een gladde massa.
- Voeg 500 gram mascarpone toe aan het eigeel en de suiker. Roer alles met een handmixer tot wederom een gladde massa.
- Roer met een spatel beetje bij beetje het eiwit door het eigeelmengsel.
- Pers de citroen uit en doe het sap in een diep bord of schaal. Voeg de Limonata van San Pellegrino en de Limoncello toe aan het citroensap.
- Dip de lange vingers kort in het mengsel en verdeel de eerste lange vingers op de bodem van een ovenschaal. Voeg dan een laag mascarponemengsel toe. Dit herhaal je totdat je 3 lagen lange vingers en 3 lagen mascarpone hebt.
- Zet de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer met stukjes pistachenoten en wat citroenrasp!