Snelle teriyaki kip met mie en paksoi

437

Gemak én toch heerlijk eten, het kan echt! Zorg dat je verse ingrediënten gebruikt en probeer zo vaak mogelijk vlees en vleesvervangers te marineren of te kruiden. Aangezien we tegenwoordig massaal thuiswerken (toch?!) is het zo makkelijk om even snel het vlees in de marinade te zetten. Het maken van de marinade kost je nog geen 5 minuten. Even een halfuur (of langer, dat is altijd beter) laten marineren en je hebt een heerlijke basis voor je gerecht.

Het lekkere aan dit gerecht is de combinatie van het zoute uit de sojasaus, het zoete uit de honing en het zure uit de limoen. Mocht je het in huis hebben en lekker vinden, kun je het gerecht aftoppen met wat geroosterde sesamzaadjes. Ik heb een grote pot met geroosterde zaadjes van de Turkse supermarkt in de kast staan, ideaal!

Mocht je een Turkse supermarkt in de buurt hebben dan raad ik je aan om daar eens tussen de kruiden te snuffelen (niet letterlijk natuurlijk ;). Ze bieden een enorm assortiment aan en vaak zijn deze kruiden goedkoper dan in de reguliere supermarkten. Ik ben in ieder geval fan! Toen we nog in Arnhem woonden kwamen we wekelijks bij Mert. Echt een fantastische ondernemer met heel veel verstand van lekker eten. Mert, we missen je!

TIP

Ben je niet zo gek op mie? Vervang dan de mie voor (zilvervlies)rijst.

NICE TO KNOW

Wist je dat spinazie in april volop verkrijgbaar is? Van maart tot en met oktober is spinazie geoogst in Nederland in alle supermarkten te koop. Lekkere verse groente van Hollandse bodem gecombineerd met Aziatische smaken, wat wil je nog meer 🙂

Teriyaki kip met mie en paksoi

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min

Ingrediënten

  • 150 gram mie
  • 3 stengels paksoi
  • 100 gram spinazie
  • 1 bosui
  • 1 limoen

Teriyaki kip

  • 300 gram kippendij
  • 1 el honing
  • 1 el basterdsuiker
  • 75 ml sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm geraspte gember
  • scheutje sesamolie

Instructies

  • Start met het maken van de teriyaki marinade voor de kip. Voeg alle ingrediënten bij elkaar. Snijd de kippendij in stukjes en laat 30 minuten marineren in de teriyaki marinade.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kipstukjes gaar. Voeg de spinazie, een halve bosui en de gesneden paksoi toe.
  • Kook ondertussen de mie gaar. Kijk voor de bereidingstijd op de verpakking.
  • Voeg de gekookte mie toe aan de kip en groenten en roer goed door elkaar.
  • Serveer de mie met limoenpartjes en nog wat gesneden bosui. Pers de limoen uit en eten maar!
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: kippendij, Oosters

Ben je benieuwd naar nog meer snelle gerechten voor het avondeten? Bekijk dan ook eens deze vegetarische Griekse Moussaka of dit broodje met vegetarische shoarma!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2023. All rights reserved.
Close