Broccoli en pasta gaan zó goed samen! Vandaar ook deze verse tagliatelle met boursin, broccoli en kipfilet. Een simpel en snel recept met zachte romige smaken, pit van de chilivlokken en een hintje verfrissing dankzij het citroensap.
Broccoli is een fantastische groentesoort om te gebruiken in allerlei soorten gerechten. Daarnaast kent broccoli vele gezondheidsvoordelen. Het bevat net zoveel vitaminen C als een kiwi, zit boordevol mineralen en bevat ook nog eens een boel vezels. Om zoveel mogelijk mineralen te behouden kun je de broccoli het beste stomen of bakken, zoals in dit gerecht.

Tagliatelle met broccoli, boursin & kipfilet
Ingrediënten
- 400 gram verse tagliatelle
- 150 gram Boursin
- 1 kleine broccoli
- 200 gram kipfilet
- 1 rode ui
- 2 el citroensap
- 1 el kipkruiden
- handje geraspte Parmezaanse kaas
- snuf chilivlokken
Instructies
- Snijd de kip in kleine blokjes. Bak de kipfilet en voeg 1 eetlepel kipkruiden toe.
- Snipper de rode ui en snijd de broccoli in hele kleine stukken. Voeg de broccoli en de rode ui toe aan de kipfilet.
- Zet intussen een pan kokend water op. Voeg wat zout toe aan het water en kook de tagliatelle in 8 minuten gaar.
- Leg de Boursin in het kipmengsel en roer alles goed door elkaar, zodat de Boursin goed smelt.
- Giet de tagliatelle af en voeg toe aan het kipmengsel. Roer alles nog eens goed door elkaar.
- Serveer de pasta met een snuf chilivlokken, een eetlepel citroensap per persoon en wat geraspte Parmezaanse kaas. Bon appetit!
Eerder ontwikkelde ik een heerlijke pasta met Paturain. Ben je op zoek naar meer pasta’s? Bekijk dan deze pasta met groene asperges met citroenboter of deze heerlijke gnocchi met aubergine en burrata.