Lieve mensen, de herfst schreeuwt toch om pompoensoep?! Deze spicy pompoen-wortelsoep met bloemkool is een cadeautje voor je lijf. Pompoen zit namelijk boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. En dat is precies wat we nodig hebben in deze koude herfst- en wintermaanden!
Wist je dat het eten van pompoen je vitamine A-inname flink verhoogt? Vitamine A is een belangrijke vitamine voor het immuunsysteem. Verder zorgt vitamine A voor een bescherming van de slijmvliezen in onder andere de luchtwegen en darmen. Deze slijmvliezen vormen een belangrijke beschermingslaag tegen binnendringende bacteriƫn en virussen. Een goede reden om wat vaker pompoensoep te eten!
Tip: maak een lekkere grote pan van deze spicy pompoen-wortelsoep met bloemkool en vries een paar porties in. Heerlijk voor een lunch of na een drukke (werk)dag!
P.s. mocht je niet van pittig houden, laat dan de chilipoeder achterwege, of verlaag de hoeveelheid.

Spicy pompoen-wortelsoep met bloemkool
Equipment
- Staafmixer
Ingrediƫnten
- 1 pompoen
- 6 wortelen
- 1 bloemkool
- 2 cm gember
- 2 uien
- 3 knoflooktenen
- 1 liter groentebouillon
- 2 el honing
Specerijen
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl paprikapoeder
Optioneel
- Feta
- Pompoenpitten
Instructies
- Snijd alle groenten en bak ze 10 minuten in een scheutje olijfolie.
- Voeg de kruiden, honing en groentebouillon toe. Laat de groenten 1 uur pruttelen op laag vuur.
- Blend alles tot een gladde soep. Serveer eventueel met wat feta en pompoenpitten. Eet smakelijk!
Wil je jouw immuunsysteem nog meer boosten? Maak dan deze Ayurvedische Golden Milk. Boordevol goede ingrediƫnten, zoals kurkuma, gember en kardemom!