Snelle Franse ratatouille met knoflookciabatta

334

Een super makkelijk én gezond recept voor een snelle Franse ratatouille met knoflookciabatta, die vind je hier! Franse ratatouille is rijk aan groenten en knoflook voor de optimale smaakbeleving. Bestaan er tegenwoordig nog gerechten zonder knoflook?

Ik ben echt dol op de Franse keuken. Veel kaas, heel veel kaas. In de Alpen vind je heerlijke raclette (wat officieel Zwitsers is) en in het zuiden vind je de meest smeuïge Aligot. Mocht je Aligot niet kennen, bekijk dan zeker even deze video! En dan hebben we het nog niet eens over de croissants en taartjes. Het negatieve reisadvies werkt als een soort zelfbescherming om niet direct in de auto te springen richting La France.

Koolhydraatarm

Ratatouille is een fantastisch gerecht wanneer je veel groenten binnen wilt krijgen. Maar ook wanneer je koolhydraatarm eet. Laat dan wel de ciabatta achterwege. Het is makkelijk en snel te maken, perfect voor een doordeweekse avond. Mijn recept is redelijk rijk aan knoflook, dus mocht je nog een date hebben doe er dan vooral wat minder knoflook doorheen 😉

Snelle Franse ratatouille met knoflookciabatta

Porties 2 personen
Bereidingstijd 30 min

Equipment

  • grill voor de ciabatta
  • grote kookpan

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 puntpaprika's
  • 4 trostomaten
  • 1 ui
  • 3,5 tenen knoflook
  • 2 tl tomatenpuree
  • halve bos verse basilicum
  • 2 tl Mediterraanse kruiden
  • flinke snuf peper en zout
  • olijfolie
  • ciabatta

Instructies

  • Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 2 minuten aan in wat olijfolie.
  • Snijd de courgette, aubergine, paprika's en tomaten in blokjes. Doe de groenten één voor één in de pan. Tip: snijd de courgette, bak dan de courgette mee en begin vervolgens met het snijden van de volgende groentesoort. Voeg dan de aubergine toe en ga zo door.
  • Voeg nadat alle groenten zijn toegevoegd de tomatenpuree, de mediterraanse kruiden en peper en zout toe aan de groenten. Laat alles nog 5-10 minuten stoven met de deksel op de pan.
  • Verwarm de grill en snijd de ciabatta in plakken van 2 cm breed. Leg ze onder de grill totdat ze lekker knapperig zijn. Besmeer de ciabatta's met olijfolie en een half teentje knoflook (snijd een knoflookteen doormidden en strijk de ciabatta in met de platte kant).
  • That's it! Eet smakelijk 🙂
Gang: Diner, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: veganistisch, vegetarisch

Op zoek naar meer ideeën voor het diner? Probeer dan ook eens dit gerecht met kip teriyaki en mie, of deze hartige taart met gegrilde groenten. Succes gegarandeerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2021. All rights reserved.
Close