Ik ben dol op comfortfood, en deze snelle chili sin carne met chilibonen is daar onderdeel van! Simpele smaken, goed in balans én vliegensvlug klaar. Dit gerecht staat binnen een handomdraai op tafel, perfect voor een drukke dag.
De chilibonen van Bonduelle zijn een aangename verassing in dit gerecht. Ik gebruik deze bonen vaak in burrito’s en andere Mexicaanse gerechten. Lekker makkelijk en goed van smaak. Daarnaast bevatten deze chilibonen geen hele vreemde ingrediënten of E-nummers, mooi meegenomen dus!

Chili sin carne
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 1 rode puntpaprika
- 2 el tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes
- 70 gram mais
- 200 gram Bonduelle chilibonen
- 100 gram voorgekookte linzen
- rijst
Kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gemalen komijn
Optioneel
- avocado
- koriander
Instructies
- Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook kort aan en voeg de tomatenpuree toe. Blijf goed roeren zodat de boel niet aanbakt!
- Snijd de puntpaprika in stukken en voeg toe aan de pan.
- Voeg de tomatenblokjes, mais, chilibonen en linzen toe aan de pan. Voeg ook alle specerijen toe en laat alles 15 minuten pruttelen.
- Bereid in de tussentijd de rijst.
- Serveer de chili con carne met wat avocado en koriander. Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar andere vegetarische gerechten voor het diner? Probeer dan eens deze heerlijke aubergines met bulgur of deze pasta met groene asperges en citroenboter.