Wat een knaller van een recept; deze Pornstar Martini pavlova’s! De gelijknamige cocktail is bekend bij een groot publiek, en met een reden. De Pornstar Martini cocktail komt oorspronkelijk uit Australië, maar werd pas in het jaar 2000 écht bekend in de Londense cocktail scène. Dit elegante maar bovenal kleurrijke drankje bestaat uit vodka, passievruchtlikeur, limoensap en prosecco. Deze smaak- en kleursensatie is perfect voor een fleurig gebakje. De Pornstar Martini pavlova’s zijn alcoholvrij, en dus ook voor kinderen geschikt!
Laat je vooral niet afschrikken door de lange instructies. Als je eenmaal pavlova’s hebt gemaakt weet je hoe eenvoudig dit eigenlijk is. De slagroomvulling is in een handomdraai klaar. En de passievruchtcurd is een feestje om te maken. En dan heb je ook iets om je vingers bij af te likken!
Serveer deze gebakjes bijvoorbeeld tijdens een cocktailavond met vriendinnen, of trakteer je schoonouders eens op een smaaksensatie (en introduceer meteen de Pornstar Martini cocktail ;)). Maar deze pavlova’s gaan ook door als kandidaat voor de paasbrunch, de kerstbrunch of als opvallend gebakje tijdens je verjaardag.
Ik zeg bakkers klaar.. bakken maar! En ik hoor graag wat je ervan gebakken hebt :).

Pornstar Martini pavlova’s
Equipment
- oven
- handmixer
- 2 beslagkommen
- bakpapier
- steelpan
Ingrediënten
Pavlova
- 6 eiwitten
- 180 gr fijne kristalsuiker
- 1 el maizena
Vulling
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klopfix
Passievruchtencurd
- pulp van 6 passievruchten
- 3 eidooiers
- halve el citroensap
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 75 gr ongezouten roomboter
Optioneel
- 1 tl Martini
- 1 tl Passoa
- limoenschijfje
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 120 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Scheid het eiwit van de eidooiers. Klop de eiwitten op in een vetvrije (!!) beslagkom tot zachte pieken.
- Voeg de kristalsuiker langzaam toe aan de eiwitten.
- Spatel tot slot de maizena door de eiwitten en doe het eiwit in een spuitzak.
- Spuit cirkels op het bakpapier (ter grootte van een waterglas) en druk het midden iets in met de bolle kant van een lepel.
- Bak de pavlova's 60 minuten op 120 graden. Doe de oven uit na 60 minuten en laat ze nog 30 minuten in een dichte oven staan (doe de oven tussendoor NIET open!).
- Maak nu de vulling: klop de slagroom samen met de suiker en klopfix stijf.
- Maak nu de passievruchtencurd: verwarm het vruchtvlees van de passievruchten samen met de boter en suiker in een steelpan.
- Kluts de eidooiers in een kom. Is de suiker opgelost en de boter gesmolten? Voeg het boter-suikermengsel dan voorzichtig toe aan de geklopte eidooiers. Doe dit heel geleidelijk en blijf vooral goed roeren, anders gaat het ei stollen.
- Als alles goed gemengd is doe je alles weer in he tsteelpannetje. Voeg het citroensap hier ook aan toe. Kook dit vervolgens in tot een dikke curd. Mocht je de Martini en Passoa willen toevoegen, dan is dit het moment. Laat vervolgens de curd afkoelen in een glazen potje.
- Vul de pavlova's met wat room en top af met de passievruchtencurd, een limoenschijfje en wat poedersuiker. GENIET!
Oh en mocht je op zoek zijn naar een goed excuus om deze Pornstar Martini pavlova’s te maken, lees dan even hoé gezond passievruchten zijn. Nou hup, de keuken in! En voor meer zoete snack inspiratie kun je hier terecht. Laat zeker even weten of je deze pavlova’s gaat maken. 🙂