Pasta met groene asperges en citroenboter

527

Deze pasta met groene asperges, courgette, citroenboter en amandelschaafsel is een écht voorjaarsgerecht. Mei staat bekend om zijn witte asperges, maar sla de groene variant zeker niet over!

Ken jij het verschil tussen witte asperges en groene asperges? Witte asperges groeien in de grond, in zogenaamde aspergebedden. Groene asperges groeien boven de grond en mogen genieten van het zonlicht. Waarschijnlijk ben je gewend om asperges te schillen. Bij groene asperges hoef je enkel de dikke knakkers te schillen, de dunne kun je laten voor wat het is.

Asperges zijn eigenlijk een soort superfood. Ze bevatten weinig calorieën maar zitten boordevol vitaminen en andere voedingsstoffen. Honderd gram groene asperges bevat gemiddeld 15-20 kilocalorieën! Daarnaast bevatten asperges de stof asparagine. Dit stofje behoort tot een van de twintig natuurlijk voorkomende aminozuren. Mocht je meer willen weten over de werking van aminozuren, lees dan zeker even deze pagina.

Met andere woorden: dit gerecht moet je maken! Laat zeker even weten wat je ervan vond. Kleine sidenote: Maarten (mijn freund) dacht geen fan te zijn van groene asperges, maar hij vond ze verbazingwekkend lekker!

Pasta met groene asperges en citroenboter

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten

Equipment

  • grill(pan)

Ingrediënten

  • 150-200 gram spaghetti
  • 1 courgette
  • 400 gram groene asperges
  • halve citroen
  • 100 gram roomboter
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • handje amandelschaafsel
  • olijfolie, zout en peper

Instructies

  • Zet de grill(pan) aan. Snijd de courgette in plakken van 1-2 centimeter dik en besprenkel met wat olijfolie. Leg de plakjes in de grill(pan) en grill 5 minuten.
  • Zet ondertussen een pan water aan de kook voor de spaghetti.
  • Zijn de courgettes klaar? Snijd vervolgens ongeveer 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Besprenkel met olijfolie en peper en zout en leg 10 minuten onder de grill.
  • Voeg een snuf zout toe aan het kokende water. Voeg vervolgens de spaghetti toe en kook beetgaar (11-13 minuten).
  • Smelt de roomboter in een steelpannetje. Rasp de schil van de halve citroen en voeg samen met het citroensap toe aan de boter. Goed roeren en van het vuur afhalen.
  • Verwarm een pan en rooster heel kort het amandelschaafsel. Let op: brandt énorm snel aan!
  • Giet de spaghetti af. Doe de citroenboter door de spaghetti en voeg vervolgens de courgette en groene asperges toe. Bestrooi met Parmezaanse kaas, geroosterde amandelschaafsel en peper en zout. Eet smakelijk!
Gang: Diner
Trefwoord: asperges, diner, pasta, vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2023. All rights reserved.
Close