Rond de twintigste eeuw is het recept voor pasta alle puttanesca ontstaan in de Bordeelwijken van Napels. Letterlijk vertaald betekent het dan ook “hoerenpasta”. Deze pasta is ontstaan doordat de minder bedeelden moesten koken met wat ze op dat moment beschikbaar hadden of konden kopen. En zo ontstond deze simpele, maar smaakvolle pasta!
Kenmerkend aan deze pasta is de ziltige smaak dankzij de ansjovis. In combinatie met de tomaten en tonijn een fantastische smaaksensatie. In plaats van peterselie zou je ook oregano kunnen gebruiken!

Pasta alla puttanesca
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 el gesneden ansjovis
- 2 knoflooktenen
- 2 tl kappertjes
- 2 tl gesneden zwarte olijven
- 400 gram gepelde tomaten 1 blik
- 145 gram tonijn in olijfolie 1 blikje
- 30 gram Parmezaanse kaas
- handje verse peterselie
- snuf chilivlokken
- spaghetti
Instructies
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de ansjovis en olijven in kleine stukjes.
- Bak de ui, knoflook, ansjovis, olijven en kappertjes 3-5 minuten in een scheut (olijf)olie.
- Voeg de gepelde tomaten toe. Plet de tomaten zodat er een saus ontstaat.
- Kook intussen de spaghetti beetgaar in een pan ruim gezouten water.
- Voeg de (uitgelekte) tonijn, peterselie en geraspte kaas toe aan de tomatensaus. Kruid met wat chilivlokken.
- Giet de spaghetti af en roer de spaghetti door de saus. Laat nog 2 minuten koken en eten maar!
Heb je meer pasta inspiratie nodig? Bekijk dan eens de volgende recepten:
Pasta met groene asperges en citroenboter