Over Foods of Mirthe

Lieve lezer,

Leuk dat je op mijn foodblog bent beland! Mocht je meer willen weten over mij, lees dan vooral verder. Mijn naam is Mirthe, 27 jaar oud en ik woon in een prachtig dorp op de Veluwe. Je zou denken dat ik nu ga vertellen dat ik al jáááren kook. Nou dat is dus vooral niet het geval.

Studentenleven

Op mijn achttiende verhuisde ik vanuit Gronau (Duitsland) naar Rotterdam om op kamers te gaan wonen. Het eerste weekend van mijn nieuwe studentenleven stond ik samen met mijn vriend Maarten in de supermarkt om weekendboodschappen te halen. Geen flauw idee wat ik moest koken, ook geen flauw idee dat boodschappen zo duur waren. Nadat ik €50,- had afgerekend en erachter kwam dat ik voor twee dagen boodschappen had gedaan kreeg ik én een inzinking én zag ik het licht. Hier moest wat aan gebeuren.

En toen werd ze “volwassen”..

Nu, een paar jaar later, vind ik het heerlijk om in de keuken te staan en weet ik hoe ik met een redelijk klein budget toch lekker kan koken. Voor mij is koken een vorm van mindfulness. Ik houd van makkelijke gerechten met verse ingrediënten. Daarnaast vind ik afwisseling heel belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en om verveling te voorkomen. Op dit platform zal je voornamelijk snelle recepten vinden, maar af en toe een goed Indisch recept van mijn vader zal ook niet misstaan.

Naast vers, lekker, gezond en betaalbaar eten vind ik duurzaam eten ook belangrijk. Hiermee bedoel ik dat ik zo min mogelijk voedsel verspil, dat ik zo veel mogelijk producten uit het seizoen eet, dat ik weinig tot geen vlees en vis eet en dat ik het liefst producten koop met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal.

Op mijn blog zal je naast recepten ook berichten tegenkomen over duurzaam eten, cadeaus voor foodies, leuke restauranttips en nog veel meer! Mocht je benieuwd zijn naar een bepaald onderwerp, geef dit dan even door via het contactformulier. Wellicht dat jouw onderwerp dan in een bericht zal worden behandeld!

Ik wens je heel veel lees- en kookplezier toe en hoor en zie graag wat je er zelf van gebrouwen hebt!

Close
© Copyright 2023. All rights reserved.
Close