Deze milde rode curry met kabeljauw is favoriet thuis! En dat is niet zomaar.. de combinatie van de milde rode curry met het friszure van de limoen passen perfect bij de smaak van kabeljauw. En daarnaast is dit recept zeer makkelijk te maken, wat wil een mens nog meer?!
Voor dit recept maak ik altijd gebruik van de rode curry boemboe van Conimex. Een heerlijke smaakmaker en lekker makkelijk in de keuken. Ik ben groot voorstander van zo veel mogelijk zelf maken, maar wie heeft er doordeweeks zin om een boemboe from scratch te maken? Ik niet :).
Ik hoop je met dit gezonde recept te inspireren om een lekker stukje vis te eten. En mocht het in de smaak vallen, laat het dan zeker even weten in de reacties! Bon appetit :).

Milde rode curry met kabeljauw
Equipment
- ovenschaal
- oven
Ingrediënten
- 1 gesnipperde rode ui
- 4 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 1 pakje rode curry van Conimex (95 gram)
- 1 el vissaus
- 250 gram sperziebonen
- 100 ml water
- 2 kabeljauwhaasjes eventueel met groene kruiden
- rijst
Topping
- 2 stengels lente-ui
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 limoen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook in wat olijfolie en voeg vervolgens de rode curry, het water, de vissaus en de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
- Dop de boontjes en kook ze mee in het kokosmelkmengsel.
- Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten vervolgens toe aan het kokosmelkmengsel.
- Doe de groenten in kokosmelk in een ovenschaal en zet voor 15 minuten in de oven op 200 graden.
- Smeer de kabeljauw in met wat olijfolie (mocht je kabeljauw hebben gekocht met groene kruiden, dan is dit niet nodig). Haal na 15 minuten de ovenschaal uit de oven en leg de kabeljauwhaasjes bovenop. Zet de ovenschaal wéér 15 minuten in de oven op 200 graden. Dit is ook het moment om alvast de rijst te koken!
- Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de groenten en kabeljauw over 2 borden. Top af met wat lente-ui, limoensap en geroosterde sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Heb je nog steeds trek na deze heerlijke viscurry? Maak dan eens deze heerlijke limoncello tiramisu als dessert. Succes gegarandeerd!