Terwijl ik het recept van de Mexicaanse bowl met gekruid gehakt aan het schrijven ben, krijg ik er spontaan zin in! Dit is echt een recept voor een drukke doordeweekse dag. Ultiem comfortfood, snel gemaakt en heerlijke frisse smaken. Dat kan niet fout gaan!
Ik noem het zelf een Mexicaanse bowl, maar ik weet vrijwel zeker dat dit niet in Mexico verkrijgbaar is. Vorig jaar vloog mijn vriend naar Mexico voor werk. Iedere dag kreeg ik een foto van de menukaart opgestuurd omdat ik zo benieuwd was naar échte Mexicaanse gerechten. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zo warm word van gefrituurde sprinkhanen.. (Maarten wel).
Maar dat is natuurlijk niet het enige Mexicaanse gerecht. Het zag er allemaal zo fris en smakelijk uit. Eén ding is zeker: Mexico staat zeker op mijn reislijst! En over reizen gesproken; Maarten en ik vertrekken in juni 2023 in onze zelfbouwcamper! Daar zal ik tegen die tijd nog diverse blogs over schrijven aangezien er zó veel te vertellen valt. Voor nu zeg ik pak je pannen en potten, en flans een heerlijke Mexicaanse bowl met gekruid gehakt in elkaar!

Mexicaanse bowl
Ingrediënten
- 120 gram rijst
- 1 theelepel tomatenpuree
- 200 gram gehalveerde cherrytomaatjes
- 1 halve avocado
- 1 tomaat
- 1 klein blikje maïs
- zwarte bonen
- handje gemengde sla
- 2 eetlepels zure room
- koriander
- limoensap van 1 limoen
Gekruid gehakt
- 300 gram mager rundergehakt
- 2 tenen knoflook
- halve theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
Instructies
- Kook de rijst samen met 1 theelepel tomatenpuree en water.
- Bak het gehakt rul en voeg de kruiden en twee geperste knoflooktenen toe aan het gehakt.
- Maak nu alle toppings klaar. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de grote tomaat in blokjes en mix met de geprakte avocado.
- Doe de rijst in een kom, en voeg alle ingrediënten toe: het gekruide gehakt, de gehalveerde cherrytomaatjes, de geprakte avocado met tomatenblokjes, maïs, zwarte bonen, handje gemengde sla, een eetlepel zure room, koriander en wat limoensap.
- Eet smakelijk!