De smaken van deze Mediterrane gehaktballetjes met feta sluiten fantastisch bij elkaar aan! Frisse, zachte smaken met wat pit uit de sjalot en de knoflook. Ideaal om te maken als borrelhapje maar ook goed te bereiden voor het diner in combinatie met een simpele frisse salade en gekruide krieltjes.
Wist je dat de Mediterrane keuken wordt beschouwd als een van de gezondste keukens? Het eetpatroon bevat veel vis, olijfolie, groenten, mager vlees, zeevruchten en peulvruchten. Daarnaast gebruikt men in de Mediterrane keuken voornamelijk verse producten van hoge kwaliteit. Deze heerlijke keuken voorkomt onder andere hart- en vaatziekten.
Sardinië in Italië en Ikaria in Griekenland staan bekend als een van de vijf Blue Zones. In deze zogenoemde Blue Zones leven de inwoners opvallend langer en gezonder dan elders op de wereld. Het Mediterrane dieet draagt hier onder andere aan bij. We kunnen dus een boel leren van de inwoners uit deze Zones. Ik zeg: maken deze fantastische balletjes!

Mediterrane gehaktballetjes met feta
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 100 gram feta
- 4 grote muntblaadjes
- 2 el paneermeel
- 1 ei
- 1 sjalot
- 1 el olijfolie
- 1 tl oregano
- halve tl knoflookpoeder
- zout en peper
Instructies
- Doe alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar.
- Maak gehaktballen ter grootte van een pingpongbal. Verwarm ondertussen wat boter in een koekenpan.
- Bak de gehaktballetjes circa 15 minuten, totdat ze goudbruin zijn van buiten en zacht maar gegaard van binnen!
- Serveer met taztziki als borrelhapje, of met gebakken aardappels en een salade voor het diner. Eet smakelijk!
Heb jij binnenkort een feestje of visite over de vloer? Bereid dan wat makkelijke maar smaakvolle snacks, blije gasten en blije jij! Probeer bijvoorbeeld deze bruschetta met tomaat en basilicum.