U vraagt, wij draaien! Naar aanleiding van een vraagsticker op mijn Instagram met de vraag: waar zou je graag een makkelijk recept van willen zien, kreeg ik een idee binnen van mijn lieftallige collega: een gezonde snackreep! Deze makkelijke snackreep met blauwe bessen kent aardig wat calorieën vanwege de noten, maar bevat wel flink wat eiwitten en vitaminen! En daar gaan we voor, toch 😉
Blauwe bessen en havermout is in mijn ogen een gouden combinatie. Zulke veelzijdige en gezonde producten, ik gebruik ze dan ook veel samen in koekjes, in mijn havermoutpap voor het ontbijt of in taarten. Wat is jouw gouden combinatie wat betreft ingrediënten?

Makkelijke snackrepen met blauwe bessen
Equipment
- oven
- bakpapier
- cake- of broodvorm of een ovenschaal
Ingrediënten
- 80 gram havermout
- 60 gram (bevroren) blauwe bessen
- 1 banaan
- 1 el agavesiroop
- 2 tl kaneel
- 40 gram noten en zaden naar keuze in dit recept: amandelen en poempoenpitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout in een kom en voeg de geprakte banaan toe.
- Voeg de blauwe bessen, agavesiroop, gehakte noten/zaden en kaneel ook toe aan de havermout en banaan. Roer goed door elkaar. Mocht je bevroren bessen gebruiken, warm ze dan even kort op in de magnetron.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar en bedek een cake- of broodvorm óf een ovenschaal met bakpapier. Verdeel het mengsel en zorg dat het overal even dik is (1-2 cm).
- Zet de vorm of ovenschaal 20-25 minuten in de oven op 180 graden. Laat de koek daarna afkoelen en snijd ze in 5 repen. Wil je de repen langer bewaren? Doe ze dan in een luchtdichte pot!
Ben jij van plan om deze makkelijke repen te gaan maken? Laat dan in de reacties achter wat je er van vond. Op deze manier help je ook andere lezers te overtuigen om deze repen eens te maken 🙂
Wil je nog meer bakken? Eerder ontwikkelde ik een heerlijk recept voor havermout-dadel koekjes. Vrij van dierlijke ingrediënten en daarom geschikt voor veganisten! Ook zeker het proberen waard.