Zachte Lemon Blueberry Muffins

420

Muffins, muffins, muffins! Deze heerlijke zachte Lemon Blueberry Muffins staan binnen 40 minuten voor je neus naast een kop thee of koffie en kennen een zachte structuur. Het geheim: het beslag luchtig kloppen (you’re welcome). En bestaat er een betere combinatie dan blauwe bes en citroen? In mijn ogen niet 😉

Een tipje van flipje: door een satéprikker in de muffins te steken kun je testen of ze goed zijn. Is de satéprikker nat? Laat ze dan nog een paar minuten in de oven staan. De muffins zijn goed wanneer de satéprikker droog uit de muffin komt. Succes met bakken en laat zeker even weten wat je van deze zachte Lemon Blueberry Muffins vindt! 🙂

Lemon Blueberry Muffin

Heerlijke, zachte muffins met verse bosbessen en een vleugje frisse citroen.
Porties 12 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten

Equipment

  • oven
  • handmixer
  • Cupcakevormpjes (van papier)
  • Cupcakebakvorm

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 250 gram blauwe bessen
  • 2 tl bakpoeder circa 7 gram
  • 100 gram roomboter ongezouten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 ml halfvolle melk
  • 1 citroen sap en rasp
  • half vanillestokje of één tl vanillesuiker
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar (bloem, bakpoeder, kristalsuiker, zout, citroenrasp, merg van het vanillestokje of de vanillesuiker). Roer goed door elkaar met een lepel.
  • Voeg in een andere kom alle natte ingrediënten bij elkaar (gesmolten roomboter, eieren, melk, citroensap).
  • Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Mix met de handmixer tot een glad beslag.
  • Was de blauwe bessen goed en spatel ze door het beslag.
  • Vul de bakvorm met de cupcakevormpjes. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze 30 minuten op 180 graden.
Gang: Snacks, Sweets
Trefwoord: Bakken, Blauwe bes, Citroen, Muffin

Ben je een zoetekauw en wil je meer zoete recepten uitproberen? Probeer dan vooral mijn havermout-dadel koekjes. Bewaar ze in een luchtdichte pot om een hele week te genieten van deze traktatie :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2023. All rights reserved.
Close