Kruidnoten-cheesecake tartelettes

Nog even en dan is het zo ver: Pakjesavond! Deze heerlijke kruidnoten-cheesecake tartelettes mogen niet ontbreken tijdens één van de gezelligste avonden van het jaar. Mocht je geen Sinterklaas vieren, maak dan toch eens deze tartelettes als dessert of voor bij de koffie.

Het recept voor de tartelettes is van Laura’s Bakery. Mijn tartelettebodems slagen áltijd met dit recept #neverchangeawinningteam zullen we dan maar zeggen. De knapperige bodems vormen een smaakvol geheel in combinatie met de smeuïge cheesecake-vulling. Voor de cheesecakevulling gebruik ik de verse roomkaas van Monchou, wie kent het niet :). Een grote favoriet voor dit soort recepten.

Mocht je willen variëren qua vulling, dan kan dat natuurlijk. Vervang dan de kruidnoten en sinaasappelrasp voor andere ingrediënten. Denk aan bijvoorbeeld aardbeien en citroenrasp voor een lekker zomers gebakje. Ken jij nog meer lekkere combinaties? Laat dat zeker even weten in de reacties onder dit recept :).

Kruidnoten-cheesecake tartelettes

Porties 6 stuks
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 45 min

Equipment

  • 6 tartelettevormpjes
  • oven
  • handmixer

Ingrediënten

Tartelette bodem

  • 200 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 80 gram poedersuiker
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 2/3 losgeklopt ei
  • snuf zout

Cheesecake vulling

  • 200 gram roomkaas van Monchou
  • 40 gram suiker
  • 120 ml slagroom
  • 2 handjes kleine kruidnoten
  • rasp van 1 sinaasappel

Instructies

  • Mix de bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter tot een kruimelig deeg. Dit kan met een mixer maar ook met je handen. Voeg vervolgens het ei toe en kneed tot het deeg soepel wordt. Laat het deeg ingewikkeld in folie een halfuur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Maak intussen de vulling door de roomkaas, slagroom, suiker en sinaasappelrasp te mixen tot een stijve massa met de handmixer. Hak de kruidnootjes fijn en spatel deze door de roomkaas heen. Zet het mengsel in de koelkast.
  • Vet de tartelettevormpjes in en bekleed de vormpjes met het deeg (na 30 minuten rust in de koelkast). Prik wat gaatjes in de bodem. Bak de tartelettes 15 minuten in de oven op 170 graden.
  • Laat de tartelettes goed afkoelen. Vul de afgekoelde tartelettes met de roomkaasvulling. Top af met wat kruidnootjes en laat ze vervolgens een uur opstijven in de koelkast. Enjoy!
Gang: Dessert, Gebak
Trefwoord: gebak, Sinterklaas, tartelettes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2021. All rights reserved.
Close