Kipgyros met homemade pitabrood

477

Heerlijke kipgyros met homemade pitabrood en verse tzatziki, heerlijk comfortfood! Ik ben enorm fan van zelf pitabrood en andere broodsoorten maken. Het smaakt zo veel verser dan kant-en-klare pita’s of shoarmabroodjes.

Denk eraan om het deeg een uur tot 1,5 uur van te voren te maken! Het moet namelijk nog een uur rijzen. Maar hé: binnen 5 minuten staat jouw deeg in een kom te rijzen en kan jij weer iets anders doen.

Oh en jongens, die marinade!! Echt maak deze kipgyros een keer en je staat versteld van de verse smaken die zo goed met elkaar samengaan. Vergeet je dan niet een reactie achter te laten onder dit heerlijke recept? P.s. laat je niet afschrikken door de grote lijst ingrediënten. De meeste dingen heb je waarschijnlijk al in huis 😉

Wist jij al dat mijn e-kookboek met twintig makkelijke en zomerse recepten vanaf nu verkrijgbaar is? Met heerlijke recepten voor o.a. een nectarine-burrata salade, de lekkerste gevulde courgettes en een chocolade-aardbeien trifle met maar 5 ingrediënten. Je bestelt het boek hier.

Kipgyros met homemade pitabrood

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 20 uur

Ingrediënten

Pitabrood (4 stuks)

  • 120 ml lauwwarm water
  • 250 gram bloem
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 4 gram gist 1 theelepel
  • snuf zout

Griekse vulling pita

  • 300 gram kippendijfilet
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • halve komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • citroensap
  • peper en zout
  • handje feta

Marinade kip

  • 3 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl mosterd

Instructies

  • Maak het deeg 1 tot 1,5 uur vóórdat je gaat eten! Doe het lauwwarme water en de gist in een kommetje. Voeg ondertussen alle overige ingrediënten samen in een kom. Voeg vervolgens het water met de gist toe en kneed het deeg kort. Laat het deeg een uur afgedekt rijzen.
  • Maak de kipmarinade. Snijd de kippendijen in reepjes en voeg de marinade toe.
  • Maak 4 bolletjes van het deeg. Leg ze nog heel even onder een theedoek om verder te rijzen.
  • Snijd de groenten + feta. Maak de tzatziki door de geraspte en uitgelekte komkommer samen te voegen met citroensap, een geperst teentje knoflook, zout en peper en Griekse yoghurt.
  • Bak de kipreepjes gaar in een koekenpan.
  • Verhit wat boter in een koekenpan. Maak van de deeg bolletjes 4 platte pita's door ze plat te rollen met een deegroller of plat te drukken met de hand. Verwarm de pan goed en leg dan de pita in de pan. Let goed op dat de pita niet verbrandt, dit gaat zeer snel! Wanneer de pita goudbruin is, is de pita klaar.
  • Serveer de pita met tzatziki, kippendijreepjes en groenten + feta. Kali orexi!
Gang: Diner
Keuken: Grieks
Trefwoord: Grieks, gyros, pita, tzatziki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2023. All rights reserved.
Close