Italiaanse biefstuksalade met rucola en cherrytomaatjes

482

De zomer komt eraan dus het is weer eens tijd voor een heerlijke salade! Deze Italiaanse biefstuksalade is zo gemaakt en staat ook nog eens kleurrijk op tafel. Een ideaal gerecht voor een warme zomeravond samen met een goed glas wijn en tomaat-basilicum bruschetta’s.

Italiaanse biefstuksalade

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten

Equipment

  • oven

Ingrediƫnten

  • 2 biefstukken
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 75 gram rucola
  • handje Parmezaanse kaas
  • halve citroen
  • klontje roomboter
  • Crema di Balsamico
  • olijfolie, zout en peper

Instructies

  • Haal de biefstuk 30 minuten van te voren uit de koelkast. Dep de biefstuk droog met wat keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de cherrytomaatjes in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Doe de cherrytomaatjes 15 minuten in de oven.
  • Leg de rucola in een diep bord en besprenkel met citroensap en Crema di Balsamico.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en wacht tot het schuim verdwijnt. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Houd de biefstukken in beweging en zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen.
  • Neem ze uit de pan en laat een paar minuten rusten in aluminiumfolie.
  • Voeg de tomaatjes toe aan het bord met de rucola. Kruid de biefstuk met peper en zout. Snijd de biefstuk in reepjes en leg deze bovenop de salade. Strooi wat Parmezaanse kaas over de salade heen en ready to go!
  • Serveer eventueel met wat bruschetta's!
Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Trefwoord: biefstuk, diner, salade

Op zoek naar meer salade inspiratie? Deze salade met bietjes en geitenkaas smaakt heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
Ā© Copyright 2023. All rights reserved.
Close