Hartige taart met gegrilde groenten

624

Deze hartige taart met gegrilde groenten en geitenkaas is áltijd een succes! Gesmolten geitenkaas in combinatie met de smaak en structuur van de diverse gegrilde groenten en het knapperige van de bladerdeegkorst is wat mij betreft een gouden combinatie. Ik kies zelf vaak voor een geitenkaas met een iets hardere korst en zachte binnenkant, zoals deze van de Albert Heijn. Maar gebruik vooral wat jij het lekkerste vindt!

Ik maak vaak een hartige taart in een wat grotere springvorm, zodat ik de dag erop een heerlijke lunch heb. Het makkelijke aan dit gerecht is dat het zowel warm als koud gegeten kan worden. Ideaal als je op je werkplek geen oven of magnetron hebt om je lunch op te warmen.

Kleine tip: mocht je niet zo dol zijn op geitenkaas, gebruik dan feta! Je kunt dezelfde hoeveelheid en hetzelfde recept aanhouden. Feta geeft weer een hele andere twist aan dit gerecht, ook zeker het proberen waard. Laat zeker even weten hoe deze hartige taart met gegrilde groenten smaakte. Bon appetit!

Hartige taart met gegrilde groenten

Porties 4 personen
Bereidingstijd 1 uur

Equipment

  • taartvorm 24 cm
  • oven
  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 3 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 rol geitenkaas (180 gram)
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el mediterraanse kruiden
  • paneermeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui, knoflook, courgette, aubergine en paprika in stukken. Hussel de groenten samen met een scheut olijfolie, snuf peper en de mediterraanse kruiden goed door elkaar. Gril de groenten in 30 minuten gaar in de oven.
  • Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg en bestrooi de bodem met wat paneermeel.
  • Roer in een kom de eieren, de crème fraîche en de Parmezaanse kaas goed door elkaar. Voeg hier eventueel nog wat peper en zout aan toe.
  • Leg de gegrilde groenten in de taartvorm. Voeg het ei-mengsel toe en top af met de in blokjes gesneden geitenkaas. Bak de hartige taart 30 minuten in de oven op 180 graden!
  • Serveer eventueel met een salade en genieten maar!

Video

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: diner, gegrilde groenten, geitenkaas, hartige taart

Naast deze hartige taart heb ik nog veel meer vegetarische recepten op mijn website staan. Bekijk hier bijvoorbeeld het recept voor gnocchi met burrata en aubergine. Een fantastisch smaakvol gerecht, vegetarisch en makkelijk te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2023. All rights reserved.
Close