Gnocchi met aubergine en burrata

762

We hebben weer een topper: gnocchi met aubergine en burrata! En ik kan je vertellen dat dit gerecht zeer goed in de smaak valt hier in huis. Wederom een gerecht dat binnen no-time op tafel staat.

Ben jij bekend met de fantastische smaak van burrata? Deze Italiaanse kaas kent een zachte en romige structuur. Burrata is een mozzarella gevuld met room en komt oorspronkelijk uit Puglia in Italië. Burrata is verkrijgbaar in supermarkten zoals de Albert Heijn of de Jumbo en een fantastische toevoeging bij pastagerechten, of zoals hier, met gnocchi!

Wil jij meer gerechten zien met burrata? Laat dan even een reactie achter onderaan deze pagina. Want hoe meer burrata, hoe beter toch? 😉

Gnocchi met aubergine en burrata

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram gnocchi
  • 1 bol burrata
  • handje verse basilicumblaadjes
  • zout en peper
  • olijfolie
  • chilivlokken

Instructies

  • Snijd de aubergine in stukken van 1 centimeter.
  • Bak de aubergine 5 minuten in een scheut olijfolie samen met een snuf zout.
  • Voeg de tomatenblokjes toe.
  • Kook ondertussen de gnocchi gaar in gezouten water. Wanneer de gnocchi omhoog komt drijven moet je de gnocchi nog 2 minuten koken.
  • Voeg de basilicum, verse zwarte peper en een snuf chilivlokken toe aan het tomatenmengsel.
  • Giet de gnocchi af en roer door het tomatenmengsel. Top de pasta af met een halve bol burrata per persoon en wat verse basilicumblaadjes.
  • Enjoy!
Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta, vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2023. All rights reserved.
Close