Deze gezonde banaan-havermout pancakes zijn zo heerlijk lieve mensen! Een echte traktatie voor jezelf op een zondagmorgen als ontbijtje. Binnen dertig minuten is je bord gevuld met een stapel heerlijkheid. Het voordeel aan pancakes vind ik dat je altijd de vrijheid hebt om je favoriete toppings te gebruiken. Mijn lievelingstoppings tijden warme rode vruchten, banaan en agavesiroop.
Ik heb deze pancakes bereid op basis van havermelk. Mijn favoriete havermelk is deze van Oatly, niet gesponsord, wel enthousiast! Ik drink nooit meer koemelk aangezien in daar flinke buikpijn van kreeg. Havermelk is een fantastische vervanger en ik gooi het overal doorheen.
Mocht je deze gezonde banaan-havermout pancakes gaan maken, laat dan zeker even een berichtje achter. Tip: gebruik een sauslepel om de porties af te meten. Eén volle sauslepel met beslag is een precies genoeg voor het formaat pannenkoes als hieronder! Succes en geniet ervan 🙂

Banaan-havermout pancakes
Ingrediënten
- 2 bananen
- 2 eieren
- 250 ml (plantaardige) melk
- 150 gram havermout
- 2 tl kaneel
- snufje zout
- 4 el magere Griekse yoghurt
- bosvruchten bosbessen, frambozen, bramen
Optioneel
- honing, agavesiroop, poedersuiker of ander soort fruit
Instructies
- Blend de bananen, eieren, melk, havermout, zout en kaneel in een blender.
- Verwarm intussen een pan met boter of olie. Bak steeds 3 pannenkoekjes per keer. Zorg ervoor dat de pan warm genoeg is (niet té heet!). Wanneer er belletjes in het beslag zichtbaar zijn kan de pannenkoek worden omgedraaid.
- Maak de bosvruchtencompôte door verschillende bosvruchten in een steelpannetje te verwarmen.
- Serveer de pancakes met de bosvruchtencompôte, Griekse yoghurt en eventueel wat poedersuiker en ahornsiroop. Bon appetit!
Ben je net als ik dol op pannenkoeken? Ik heb ook een recept voor fluffy American pancakes. Ook een enorme aanrader! Bekijk het recept hier.