Ben je op zoek naar inspiratie voor een gezonde én lekkere lunch? Probeer dan eens deze geitenkaas-bietjes salade! Ik vind het heerlijk om een salade te lunchen, maar dan is het wel belangrijk dat de salade snel klaar is zodat er nog tijd overblijft om te eten.
Met de ingrediënten van salades kan je oneindig variëren. Ik zal hieronder kort opsommen hoe ik salades opbouw:
- soort salade (rucola, veldsla of een slamix)
- groenten (bietjes, komkommer, paprika, tomaat, wortel, noem maar op)
- gezonde vetten (avocado, noten, vis, olijfolie, noten, zaden)
- eiwitten (kaas, eieren, bonen)
- kruiden (peterselie, basilicum, chilivlokken, et cetera)
Op basis hiervan kies ik per onderdeel verschillende ingrediënten en zo maak ik steeds weer een andere salade. Deze geitenkaas-bietjes salade is een goed gevulde salade. Mocht je iets willen aanvullen of weglaten, doe dat dan vooral! Ik ben heel benieuwd wat jij ervan hebt gemaakt.

Geitenkaas-bietjes salade
Ingrediënten
- halve zak gemengde sla
- 2 stuks gekookte bietjes
- 1 stuk avocado
- half rolletje zachte geitenkaas
- handje nootjes (amandelen of walnoten)
- halve komkommer
- scheutje olijfolie
- scheutje balsamico crema
- snuf peper en zout
Instructies
- Snijd alle groenten en de geitenkaas en leg de sla in een bord of in een slabak.
- Voeg de groenten en de geitenkaas toe aan de sla.
- Giet dan een scheutje olijfolie en een scheutje balsamico crema over de salade. Voeg nog wat zout en peper toe en bon appetit!
Ben je dol op salades en zoek je nog meer inspiratie? Bekijk dan hier het recept voor een heerlijke zure bloemkool salade met granaatappel. Ook deze zou je mee kunnen nemen naar het werk of naar school. Zet je salade dan in de koelkast zodat de groenten lekker knapperig blijven. En mocht je willen voldoen aan de Schijf van Vijf, eet de salade dan samen met een heerlijk volkorenbroodje.