Met havermout kan je alle kanten op, zie hier een heerlijk recept voor gebakken havermout met mokka. Een makkelijk maar voedzaam ontbijt zodat jij een goede start van de dag ervaart. Doe alle ingrediënten in een blender, zet de havermout in de oven en vermaak jezelf vervolgens de komende twintig minuten. En tada! Jouw voedzame ontbijtje is klaar.
Ik heb altijd een paar zakken havermout in huis. Ik doe het door mijn ontbijtjes, door een omelet voor wat extra volume of door een heerlijke smoothie. Maar sinds kort ontdekte ik de wereld van de zogenaamde ‘baked oats’. Een enorme hype op social media accounts zoals TikTok en Instagram. En ik moet zeggen dat ik enorm blij ben met deze ontdekking! Gebakken havermout lijkt namelijk op een soort muffin, en wie wil dat nou niet?! Maak snel deze heerlijke gebakken havermout met mokka en laat zeker even weten wat je ervan vindt.

Gebakken havermout met mokka
Equipment
- oven
- Ovenbestendig schaaltje
- blender
Ingrediënten
- 1 banaan
- 80 gram havermout
- 40 gram proteïnepoeder vanille óf 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels agavesiroop
- 2 theelepels cacaopoeder
- 1 theelepel espresso poeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 240 ml havermelk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot er een beslag ontstaat.
- Vet de ovenbestendige schaaltjes in en doe het beslag in de schaaltjes. Bak de havermout 20 tot 25 minuten in de oven op 180 graden.
- En genieten maar!
Een andere variatie van havermout die ik graag maak is de overnight oats met cacao en banaan. De avond van te voren maak je het binnen 5 minuten klaar en zet je het in de koelkast, zodat je de volgende ochtend meteen kunt aanvallen. Ideaal toch? En mocht je willen weten of havermout echt zo gezond is, lees dan dit artikel van het Voedingscentrum.