Die Amerikanen.. die weten wel wat lekker is. En waar je dik van wordt, maar dat terzijde. Deze fluffy American pancakes met ahornsiroop zijn een favoriet! Ze zijn ook nog eens snel en makkelijk te maken en kunnen binnen 15 minuten op je bord liggen. Perfect voor een lekker ontbijt, lunch of brunch!
American pancakes zijn dikker en luchtiger dan de Hollandse pannenkoeken, en dat komt door het toevoegen van bakpoeder. Dit is een vervanging voor gist als rijsmiddel en bestaat uit een carbonaat en een zuur. Bakpoeder is trouwens geen baking soda! Bakpoeder heeft namelijk een neutrale smaak en baking soda levert een bittere smaak op.
Wereldgerecht
Echt, lieve mensen, wie houdt er niet van pannenkoeken?! Veel landen kennen hun eigen pannenkoekenspecialiteit. Welke specialiteiten uit dit rijtje heb jij al eens geproefd?
- Franse Crêpes
- Joodse Latkes
- Ierse Boxty
- Crempog uit Wales
- Duitse Reibekuchen
- Russische Blini’s
- Hongaarse Palacsinta

Fluffy american pancakes
Equipment
- handmixer of garde
- koekenpan
- beslagkom
Ingrediënten
- 200 ml halfvolle melk
- 150 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder 15 gram
- 1 ei
- snuf zout
- 25 gram gesmolten roomboter
Optioneel
- 1 kiwi
- handje blauwe bessen
- scheutje ahornsiroop
- snuf kaneel
Instructies
- Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een beslagkom. Roer goed door elkaar met een lepel.
- Voeg het ei en de melk toe en mix alles goed door elkaar met de handmixer of garde.
- Smelt de roomboter en voeg toe aan het beslag. Weer even goed roeren!
- Verwarm een klontje boter in de pan en verdeel 3 schepjes beslag over de pan. Wanneer de pancakes belletjes vormen kan je ze omdraaien.
- Serveer met wat warme blauwe bessen, kiwi, wat kaneel en ahornsiroop. Of verzin een andere lekkere topping! Eet smakelijk 🙂
Ben je doel op zoetigheid? Dan raad ik je aan om deze havermout-dadelkoekjes eens te proberen. Een andere aanrader zijn de wentelteefjes van suikerbrood! Poets daarna wel goed je tanden 😉