Eiersalade is énorm simpel om te maken en veel lekkerder dan de eiersalade uit de supermarkten! Deze eiersalde met knoflookbieslook staat binnen een handomdraai op tafel en smaakt ook nog eens veel lekkerder. Daarnaast ben je ook nog eens hartstikke duurzaam bezig wanneer je je eigen producten maakt. Je verbruikt als het goed is minder verpakkingsmateriaal, wat moeder natuur en ik fantastisch vinden!
Ik heb ervoor gekozen om een eiersalade met knoflookbieslook te maken aangezien dit destijds in mijn moestuin groeide. Daarnaast geeft de knoflookbieslook een nieuwe twist aan de eiersalade, maar normale bieslook voldoet natuurlijk ook.
Nu ben ik heel erg benieuwd: maak jij zelf wel eens dit soort broodsalades? Of heb je een voorkeur voor de kant-en-klare salades uit de supermarkt? Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze af en toe wel eens meeneem, altijd handig als er veel mensen blijven slapen en ontbijten bijvoorbeeld..

Eiersalade
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 eetlepels yogonaise
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel verse (knoflook)bieslook
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- snuf gemalen peper en zout
Instructies
- Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze daarna goed schrikken onder koud water zodat je ze makkelijk kunt pellen
- Pel de eieren en prak ze in een kommetje. Prak ze niet volledig plat!
- Voeg de yogonaise, mosterd, (knoflook)bieslook, kerriepoeder, paprikapoeder en peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar en eten maar!
Ben je op zoek naar meer lunchinspiratie? Probeer dan eens deze vegetarische quinoasushi. En nee jongens.. quinoa is niet alleen voor enorme alto’s op geitenwollensokken. Dus probeer het maar eens en je collega’s zullen jaloers zijn ;)!