Bruschetta met tomaat, basilicum en knoflook

540

Het zonnetje laat zich steeds meer zien, en het verlangen naar borrelen op warme zomeravonden wordt steeds sterker. Om alvast in de stemming te komen deel ik dit makkelijke recept voor bruschetta met tomaat, basilicum en knoflook met jullie.

Bruschetta’s zijn onmisbaar tijdens een gezellige borrelavond met vrienden en/of familie. Een simpel gerechtje wat snel op tafel staat en ook nog eens zeer smaakvol is. Het bijgerecht bevat weinig ingrediënten, waardoor iedere smaak duidelijk naar voren komt. Het lekkerste is dan ook om écht verse producten te gebruiken, zodat je nog meer kunt genieten van de heerlijke smaaksensatie.

TIP

Bewaar tomaten nooit in de koelkast! Ze worden dan waterig van smaak, wat enorm zonde is.

Bruschetta met tomaat, basilicum en knoflook

Porties 5 stuks
Bereidingstijd 10 minuten

Equipment

  • grill(pan)

Ingrediënten

  • 2 trostomaten
  • handje verse basilicum
  • halve ciabatta
  • 1 knoflookteen
  • olijfolie, peper en zout

Instructies

  • Verwarm de grill. Snijd de ciabatta in plakjes van 2-3 cm breed en besprenkel met wat olijfolie. Leg de plakken 5 minuten tussen de grill.
  • Snijd de tomaten in blokjes, pers de knoflook (laat 1/3 van de knoflookteen over) en snijd de basilicum in reepjes. Voeg alles toe in een kom met een scheut olijfolie, peper en zout.
  • Smeer de ciabatta in met 1/3 deel van de knoflookteen. Beleg de sneetjes met het tomatenmengsel. Buon appetito!
Gang: Snacks
Keuken: Italiaans
Trefwoord: borrelhapjes, bruschetta, Italiaans, snacks

Je kunt deze bruschetta’s ook serveren met deze Italiaanse biefstuksalade. Een heerlijke combinatie om de zomerse dag mee af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2023. All rights reserved.
Close