Het zonnetje laat zich steeds meer zien, en het verlangen naar borrelen op warme zomeravonden wordt steeds sterker. Om alvast in de stemming te komen deel ik dit makkelijke recept voor bruschetta met tomaat, basilicum en knoflook met jullie.
Bruschetta’s zijn onmisbaar tijdens een gezellige borrelavond met vrienden en/of familie. Een simpel gerechtje wat snel op tafel staat en ook nog eens zeer smaakvol is. Het bijgerecht bevat weinig ingrediënten, waardoor iedere smaak duidelijk naar voren komt. Het lekkerste is dan ook om écht verse producten te gebruiken, zodat je nog meer kunt genieten van de heerlijke smaaksensatie.
TIP
Bewaar tomaten nooit in de koelkast! Ze worden dan waterig van smaak, wat enorm zonde is.

Bruschetta met tomaat, basilicum en knoflook
Equipment
- grill(pan)
Ingrediënten
- 2 trostomaten
- handje verse basilicum
- halve ciabatta
- 1 knoflookteen
- olijfolie, peper en zout
Instructies
- Verwarm de grill. Snijd de ciabatta in plakjes van 2-3 cm breed en besprenkel met wat olijfolie. Leg de plakken 5 minuten tussen de grill.
- Snijd de tomaten in blokjes, pers de knoflook (laat 1/3 van de knoflookteen over) en snijd de basilicum in reepjes. Voeg alles toe in een kom met een scheut olijfolie, peper en zout.
- Smeer de ciabatta in met 1/3 deel van de knoflookteen. Beleg de sneetjes met het tomatenmengsel. Buon appetito!
Je kunt deze bruschetta’s ook serveren met deze Italiaanse biefstuksalade. Een heerlijke combinatie om de zomerse dag mee af te sluiten.