Een broodje shoarma doet mij altijd denken aan de stapavonden die eindigden in de lokale shoarmazaak. Nog even een flinke maaltijd naar binnen voordat we op de fiets stapten om huiswaarts te gaan. Tegenwoordig moet ik de broodjes zelf maken, want in het mooie gat op de Veluwe waar ik woonachtig ben kennen ze helaas geen shoarmazaak (wat een gemis, kan ik je vertellen!).
Een broodje vegetarische shoarma kan niet op tegen de shoarma van een gespecialiseerde shoarmazaak, dat is een feit. Maar dit broodje is wel een fantastische vegetarische optie! De Hippe Vegetariër schreef al eens een review over de vegetarische shoarma van Vivera. Deze shoarma is niet alleen vegetarisch, maar ook vegan.
En ben je nou echt geen fan van vegetarisch eten? Haal dan een bakje shoarma bij je plaatselijke slager. Dan heb je nog steeds een lekker én makkelijk gerecht op je bord liggen vanavond 😉

Broodje vegetarische shoarma
Ingrediënten
- 4 pitabroodjes
- 1 pak vegetarische shoarma De vegetarische shaorma van Vivera is een aanrader
- 1 rode ui
- plakjes kaas
- 1/3 komkommer
- handje veldsla
- knoflooksaus
Instructies
- Snipper de rode ui bak de ui glazig
- Voeg de vegetarische shoarma toe
- Maak de pitabroodjes (licht)vochtig en bak ze in de oven
- Snijd de pitabroodjes open, vul de broodjes met de vegetarische shoarma en leg er plakjes kaas bovenop. Doe de broodjes nog 2-3 minuten in de oven op 200 graden zodat de kaas lekker smelt
- Voeg de sla, komkommer en knoflooksaus toe en eten maar!