Bananen poffertjes met pindakaas

12

Een tijd geleden maakte ik deze bananen poffertjes met pindakaas voor het eerst, en recept was meteen geslaagd! Ik ben een groot fan van de normale poffertjes én van bananen pannenkoekjes. Deze poffertjes zijn dus the best of both worlds!

Het is nu eind april en Moederdag staat al bijna voor de deur. Wil jij punten scoren bij je moeder, oma, vrouw of de kassière van de plaatselijke supermarkt? Zet dan in een mum van tijd deze heerlijke bananen poffertjes met pindakaas en wat blauwe bessen op de ontbijttafel. Trek er ongeveer 30 minuten voor uit, dan weet je zeker dat je het redt.

En mocht je nog meer toppers op de ontbijt- of brunchtafel willen serveren, bekijk dan ook eens mijn andere ontbijtrecepten. Wentelteefjes van suikerbrood, banaan-havermout pannenkoekjes of American pancakes. Alles is mogelijk!

Bananen poffertjes

Porties 2 personen
Bereidingstijd 30 min

Equipment

  • handmixer
  • koekenpan
  • beslagkom
  • Weegschaal

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gr volkoren meel
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 eigeel
  • 150 ml havermelk

Toppings

  • blauwe bessen
  • pindakaas

Instructies

  • Mix de bakpoeder, volkorenmeel, ahornsiroop, eigeel en havermelk tot een beslag.
  • Verwarm wat boter in een warme koekenpan.
  • Snijd de bananen in stukjes.
  • Dip de stukjes banaan met een vork in het beslag en bak de bananen poffertjes in de pan.
  • Serveer met wat blauwe bessen en pindakaas. Eet smakelijk!
Gang: Ontbijt, Snacks
Trefwoord: bananenbrood, poffertjes, volkoren

En vergeet niet om een reactie hieronder achter te laten! Ik ben namelijk altijd zeer benieuwd naar jullie ervaringen en eigen creaties. Ideeën en suggesties zijn dan ook altijd welkom 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Like
Close
© Copyright 2021. All rights reserved.
Close