Een tijd geleden maakte ik deze bananen poffertjes met pindakaas voor het eerst, en recept was meteen geslaagd! Ik ben een groot fan van de normale poffertjes én van bananen pannenkoekjes. Deze poffertjes zijn dus the best of both worlds!
Het is nu eind april en Moederdag staat al bijna voor de deur. Wil jij punten scoren bij je moeder, oma, vrouw of de kassière van de plaatselijke supermarkt? Zet dan in een mum van tijd deze heerlijke bananen poffertjes met pindakaas en wat blauwe bessen op de ontbijttafel. Trek er ongeveer 30 minuten voor uit, dan weet je zeker dat je het redt.
En mocht je nog meer toppers op de ontbijt- of brunchtafel willen serveren, bekijk dan ook eens mijn andere ontbijtrecepten. Wentelteefjes van suikerbrood, banaan-havermout pannenkoekjes of American pancakes. Alles is mogelijk!

Bananen poffertjes
Equipment
- handmixer
- koekenpan
- beslagkom
- Weegschaal
Ingrediënten
- 2 bananen
- 1 tl bakpoeder
- 100 gr volkoren meel
- 1 el ahornsiroop
- 1 eigeel
- 150 ml havermelk
Toppings
- blauwe bessen
- pindakaas
Instructies
- Mix de bakpoeder, volkorenmeel, ahornsiroop, eigeel en havermelk tot een beslag.
- Verwarm wat boter in een warme koekenpan.
- Snijd de bananen in stukjes.
- Dip de stukjes banaan met een vork in het beslag en bak de bananen poffertjes in de pan.
- Serveer met wat blauwe bessen en pindakaas. Eet smakelijk!
En vergeet niet om een reactie hieronder achter te laten! Ik ben namelijk altijd zeer benieuwd naar jullie ervaringen en eigen creaties. Ideeën en suggesties zijn dan ook altijd welkom 🙂